Scoutprogram

Scoutprogram Vårterminen 2023

Scouterna är indelade i mindre grupper som kallas patruller. Scoutkvällarna startar 18.30 och slutar 20.00 för samtliga patruller.

Observera att start och hämtning kommer ske på olika ställen under terminen.
Om du som förälder har svårt att skjutsa din scout så hör gärna av dig till andra föräldrar, patrulledare, eller kårchefen så löser vi säkert samåkning.

Om snö finns kommer man kunna åka pulka i lövhult under februari. För att få åka i backen måste man ha hjälm.

Onsdagar under våren

Januari

25 Terminsstart i Missionskyrkan

Februari – utemånad – Samling sker vid S:a valborgs kapell i Lövhult

1 Kåraktivitet i Lövhult
8 Kåraktivitet i Lövhult
15 Sportlov – OBS – ingen scout.
22 Kåraktivitet i Lövhult

Mars

1 Patrullaktivitet
8 Patrullaktivitet
15 Patrullaktivitet
22 Patrullaktivitet
29 Patrullaktivitet

5 Kåraktivitet i Missionskyrkan
12 Påsklov – OBS – ingen scout.
19 Patrullaktivitet
26 Patrullaktivitet

Maj – utemånad – Samling vid Adela Uddes parkering

3 Kåraktivitet vid Handskerydssjön
10 Kåraktivitet vid Handskerydssjön
17 Kåraktivitet vid Handskerydssjön
24 Kåraktivitet vid Handskerydssjön
31 Scoutavslutning

Kom klädd för scouting

Tänk på att barnen alltid bör ha kläder som tål regn/snö, lek och rök. Vi kommer ofta vara utomhus, även när vi samlas i kyrkan, så hellre för mycket kläder än för lite!
Det är fortfarande mörkt på kvällen. Allt blir lättare om barnen har reflexer, och de får gärna ha med sig en egen ficklampa om de har. Man är barn ända tills man fyller 18 år, så detta gäller även tonåringarna.

Övriga Datum att ha koll på:

Equmenias årsmöte 29/1 kl 12.30

Equmenia är en demokratisk förening, och alla som betalt medlemsavgift under förra året är välkomna att delta på vårt årsmöte efter gudstjänsten söndagen den 29/1

Scoutgudstjänst

Varje termin medverkar scouterna på en gudstjänst i Missionskyrkan. Datum för den är inte fastställt än.

Scoutläger

I sommar är det regionsläger i equmenia öst! Det heter PORTAL 23 och kommer vara mellan 7-12 augusti 2023 på Ralingsås lägergård. Mer info kommer inom kort.

Vill du eller ditt barn börja scout? Läs mer eller anmäl dig som medlem här