Scout


Välkommen till scout hösten 2020
– ändrat terminsupplägg pga. COVID-19 – varannan vecka

För att inte överskrida folkhälsomyndighetens gräns på 50 personer kommer vi att dela upp kåren i två grupper och ta emot en grupp varje onsdag. Detta innebär att för deltagarna kommer scout bara vara varannan vecka hela hösten. Undantagen är terminens första och sista onsdag, då vi är alla tillsammans. Ladda ned en programöversikt här, där framgår också vilka som ska komma varje vilken vecka.

För att minska risken för smittspridning kommer vi också vara utomhus varje onsdag hela terminen. För att ha utrymme och få lite variation kommer vi därför också byta mellan olika samlingsplatser, var vi är framgår av programmet. Tänk på att barnen alltid bör ha kläder som tål regn/snö, lek och rök. Vi kommer vara väldigt mycket utomhus, så hellre för mycket kläder än för lite!

Allt eftersom hösten fortskrider blir det också mörkare. Allt blir lättare om barnen har reflexer, och de får gärna ha med sig en egen ficklampa om de har. Man är barn ända tills man fyller 18 år, så detta gäller även tonåringarna.

Kom ihåg att stanna hemma vid förkylningssymptom.

Vill du få sms med info?

Vi har försökt nå alla målsmän med denna information via sms. Om du inte fått något sms beror det på att vi saknar ditt telefonnummer. Du uppdaterar det enklast genom att fylla i medlemsanmälan nedan.

Ett annorlunda år

Det är mycket som inte är som vanligt just nu, och vi är medvetna om att det annorlunda upplägget kan innebära en del osmidigheter för en del, men vi scoutledare gör så gott vi kan för att få till en bra verksamhet för alla deltagare, och vi tror och hoppas på att det ska fungera kanonbra.

Hör gärna av er med frågor, till respektive patrulledare eller till Elias (070-514 67 07). Helst via sms, för ofta behöver vi diskutera frågor ledarna emellan innan vi kan ge tydliga svar.


Välkommen till scout!

Scout är för dig som har börjat ettan eller är äldre och vi har ett antal olika scoutpatruller för olika åldrar. Vi träffas på onsdagar för att uppleva äventyr och växa som individer tillsammans. Här lär vi oss bland annat om scoutlagen, som i grund och botten handlar om att vara en schysst kompis och medmänniska, något som alla scouter försöker leva upp till.

Höjdpunkten på året är för många scoutlägret, där vi träffar scouter från flera andra orter, lever ute i naturen och umgås under flera dagar tillsammans.

Vill du eller ditt barn börja scout? Läs mer eller anmäl dig som medlem här

Undrar du vad vi gör på scout? Ladda ned terminsprogrammet här

Dag: Onsdag
Tid: Kl.18.30-20:00
Plats: Missionskyrkan Nässjö
Mer information: Elias Karlsson, kårchef: 070-514 67 07