Scout


Equmenia Scout

Scouting består av aktiviteter som strävar att få barn och unga att växa som individer genom bland annat friluftsliv, samarbete, ledarskap och ”learning by doing”.
Scouterna är världens största barn och ungdomsorganisation och finns i nästan alla länder.

Equmenia Scout i Nässjö är för dig som har börjat ettan eller är äldre och vi har ett antal olika scoutpatruller för olika åldrar.
Vi träffas på onsdagar för att leka, tänka, uppleva äventyr och bli mer redo för livet. Här lär vi oss bland annat om scoutlagen, som i grund och botten handlar om att vara en schysst kompis och medmänniska, något som alla scouter försöker leva upp till.

Höjdpunkten på året är för många scoutlägret, där vi träffar scouter från flera andra orter, lever ute i naturen och umgås under flera dagars lek och äventyr tillsammans.

Vill du eller ditt barn börja scout? Läs mer eller anmäl dig som medlem här

Scoutprogram

Hösttterminen är i full gång!  Klicka här för mer info om allt som händer om du redan är medlem.

Scoutläger

Höjdpunkten på året för många scouter är scoutlägret, där vi träffar scouter från flera andra orter, lever ute i naturen och umgås under flera dagar tillsammans.

Tack för alla som gjorde ”Sherwoodskogen 2022” till ett härligt läger!

Vill du få sms med info?

Vi har försökt nå alla målsmän med denna information via sms. Om du inte fått något sms beror det på att vi saknar ditt telefonnummer. Du uppdaterar det enklast genom att fylla i medlemsanmälan nedan.

Hör gärna av er med frågor, till respektive patrulledare eller till Elias (070-514 67 07). Helst via sms, för ofta behöver vi diskutera frågor ledarna emellan innan vi kan ge tydliga svar.