Lediga jobb

Missionskyrkan i Nässjö söker ytterligare en pastor, en pastor med ansvar för vårt ungdomsarbete.

Vi är en aktiv, öppen och växande församling som längtar efter att dela livet och tron med unga och gamla i Nässjö. Vi söker en yngre pastor som kan dela pastorsansvaret i församlingen med fokus på arbetet med våra barn, ungdomar och unga familjer.

Vi vill förstärka och utveckla vårt barn och ungdomsarbete. Vi behöver hjälp, är du den vi söker?

Vi tror att du:

• Har ett hjärta för barn och unga,
  • Vill vara en inspiratör med goda idéer,
  • Kan jobba både självständigt och i team,
  • Tänker utanför kyrkans väggar,
  • Att du vill dela din tro,
  • Kan skapa mötesplatser för unga människor i Nässjö,
  • Vi tror du är ung (mellan 20–35 år)

Arbetsuppgifter
Din huvudarbetsuppgift är den övergripande ledningen av vårt arbete bland barn och ungdomar. I den här rollen har du ansvar för att undervisa, leda och stötta de ideella ledarna. Du är också en del av ledarteamet. I det här arbetet vill vi att dina gåvor ska få utrymme att växa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teologisk utbildning och viss erfarenhet av att arbeta med ledarskap och undervisning bland barn och ungdomar.

Nässjö Missionskyrka
Församlingen har ca 450 medlemmar. Nässjö är toppstaden på småländska Höglandet, en järnvägsknut som ligger centralt i Götaland med goda förbindelser till och från staden.

Kyrkan ligger centralt i Nässjö och vi har praktiska lokaler med bland annat en egen sporthall i kyrkan. I barn- och ungdomsarbetet har vi söndagsskola, söndagsklubb, scout och tonår. Vi erbjuder också konfirmationsundervisning.

Du blir en del av ett arbetslag som består av församlingsföreståndare, omsorgspastor, lokalvårdare, intendent samt att vi i församlingen har ytterligare medarbetare i längre eller kortare perioder. Tjänsten är på 100 % men vi är öppna för en diskussion om ev. önskemål.

Kontakt! Frågor?
Hör gärna av dig så kan du få mer information och möjlighet att ställa frågor.
P-O Östlund, ordförande, peospost@telia.com eller 070-607 90 70.
Pastor Andreas Karlsson, karlandreaskarlsson@gmail.com 070-361 74 20

Ansökan
Välkommen med din ansökan till peospost@telia.com. Ansökningarna behandlas löpande.