VÅFFELCAFÈ
Kaffe och våfflor serveras kl. 10-13.30
BÖNEMÖTE i lilla salen
Håkan Junholt från Angered
FRIDAY AT 19 - från 7:an och uppåt!
"Global Outreach Day"
Bön o inspirationsmöte i Pingstkyrkan, Anton Karlsson m fl, därefter med Pannkakskyrkan på Stora torget 12-16
AVSLUTNINGSFEST för SÖNDAGSSKOLA och SÖNDAGSKLUBBEN ,
Samåkning från Missionskyrkan till festen!
Anton Karlsson, Mats Frohm, Musikkåren. Kyrkkaffe med avteckning av Anton Karlsson och Sara Bondesson.
TRIVSELKVÄLL I ÅNHULT
Läsarsångarna från Ödeshög, servering, andakt: Erling Andersson
SPRÅKCAFÈ
Vi hjälper dig som vill ha stöd med läxläsning och träna på att prata svenska.
VÅFFELCAFÈ
Kaffe och våfflor serveras kl. 10-13.30
BÖNEMÖTE i lilla salen
Säsongsavslutning - Sång & Musik med Erik Fröjmark!
LOVSÅNGGUDSTJÄNST MED NATTVARD
"LOVETS OFFER OCH OFFRANDETS LOV"
Erling Andersson, Eivor Gerhardsson, Kören, Löftesoffer till Kyrka 500
SPRÅKCAFÈ
Vi hjälper dig som vill ha stöd med läxläsning och träna på att prata svenska.
NATIONALDAGSBÖN
En allkristen bönesamling på nationaldagen! Erling Andersson m fl
"Kallelse till Guds rike - o.s.a. 180610"
Eva-Lotta Svensson, Tommy Gustafsson
TRIVSELKVÄLL I ÅNHULTS MISSIONSHUS
Rödja Dragspelsklubb , servering av Ostkaka & kaffe, andakt Erling Andersson
SOMMARCAFÈ PÅ KYRKTORGET
Våfflor & Kaffe serveras!
SCOUTLÄGER
Mosshemmet, Eksjö ,16-20 juni
Ann-Britt Grändemark
SOMMARCAFÈ PÅ KYRKTORGET
Våfflor & Kaffe serveras!
GUDSTJÄNST PÅ ÅKERSBORG

”Välkommen hem” – ett möte för alla med starka inslag

Abdulhafez Alsaade visade bilder från Syrien och efter krigets utbrott.

Samlingen på Trettondag jul den 6 januari i Missionskyrkan i Nässjö bjöd på mycket starka berättelser. Nysvenskar gav hissnande berättelser om sin flykt till vårt land där alla kunde inse att enorm dramatik låg bakom innan man kom till Sverige.

Mitt i allt var det en samling fylld av glädje och vi som var med blev djupt imponerande över hur nysvenskarna under förhållandevis kort tid har anpassat sig.

Samlingen började med att Abdulhafez Alsaadi visade dramatiska bilder från sitt forna hemland och hemstad i Syrien. Han visade bilder som var tagna innan kringet och bombningarna började och hur det såg ut efter den fruktansvärda förödelsen. Han berättade också hur han och familjen anpassat sig i Sverige och kommit ut i arbetslivet på olika sätt. Mycket inspirerande.

Hamseh Hosseini intervjuades av Sandra Sandin Lindqvist och var glad över att han fått uppehållstillstånd.

Sandra Sandin Lindqvist intervjuade sedan i tur och ordning Hamzeh Hasseini och Urim Tasholli. Hamzeh har fått uppehållstillstånd liksom Urim och båda ser fram mot en god framtid i Sverige. De underströk vikten av att läsa sig svenska och man förstod att båda är väldigt ambitiösa.

Urim betonade vikten av att lära sig svenska så snart som möjligt. Han har varit igång i arbete och studerar nu på högskolan och siktar på att jobba inom bankverksamhet.

Därefter var det Mats Frohms tur att intervjua Firas Almanar och hela hans glada familj. Firas som kommit med i församlingen fick sin familj till Sverige för några veckor sedan efter tre och ett halvt års väntan. Deras glädje över att vara tillsammans gick inte att ta miste på. Härligt var det att lyssna på fru Almanar som påpekade att ibland när hon vaknar upp tror hon att hon drömmer, men att det faktiskt är verklighet när hela familjen kunnat samlas.

Familjen Firas Almamar återförenade! Firas har väntat 3,5 år i Sverige på att få hit sin familj som ser ljust på framtiden. De har lärt sig svenska på distans med hjälp av skype, youtube och pappa Firas. Mats Frohm intervjuade.

Mirjam Tågerud, Tommy Gustafsson med flera hade komponerat ihop ett spännande program där också pastor Erling Andersson med flera medverkade. Det blev ett trettondagsmöte som sent skall glömmas.