Julkonsert med Mörlid & Sandwall

För trettiosjunde året i rad ger sig Lars Mörlid och Peter Sandwall ut på julturné. Genom årens lopp har det blivit mer än 500 julkonserter. Publiken är viktig som medsångare vid konserterna som bidrar till att göra världen lite bättre.

Lars Mörlid och Peter Sandwall gör personliga tolkningar av traditionella julsånger, blandat med nyare material. De vill beröra konsertbesökarna och också ge dem tillfälle att vara med och sjunga. Många julsånger är välkända och publiken är en viktig medsångare. Vid några av konserterna medverkar också lokala körer.

De som besöker konserterna får, förutom att vara med och sjunga, också bidra till sociala och humanitära insatser för barn som lever i utsatthet. Liksom under tidigare år uppmärksammas barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete i Östafrika och i år kommer flickors rätt till utbildning att vara i särskilt fokus. Lars Mörlid kommer att berätta om möten och erfarenheter från både sjukhus och skolor. Erikshjälpens arbete ger både barn och föräldrar hopp och möjlighet att påverka framtiden.

Trots att Lars och Peter kommit upp i mogen ålder visar de stor musikalisk bredd. Traditionen från svart gospelmusik är tydlig men också kopplingen till deras klassiska skolning. Under många år har de turnerat både i Sverige och i övriga Europa, samt gjort ett stort antal inspelningar och framträdanden i radio och tv.

Torsdag 14 december 19.00
Fredag 15 december 19.00
Lördag 16 december 19.00

Platsbiljett 30 kr köps i Missionskyrkans cafeteria.