”Kul och man får tankar i bakhuvudet”

Inga sura miner här inte. Fr v ledarna Sara Bondesson och Suave Chhetri och till höger Martin Olofsgård som siktar uppåt lite före de andra.

Det känns inspirerande och de lär ut bra” (Adam Hegg), ”Det är inte slöseri med tid och man får tankar i bakhuvudet” (Olof Freij), ”Det är naice och bra men man borde få flera mackor” (Theo Fritz), ”Det är kul” (Rasmus Eriksson), ”Det är bra” (Tilde Sjöstrand och Alma Freij).

Se där några röster som vi plockade upp efter ett av konfirmationspassen i Missionskyrkan i Nässjö. Denna gång med ungdomspastor Anton Karlsson som primärt skulle förklara det här med treenigheten och den helige ande. Det gjorde han bra. Fast han lade till att ”det är svårbegripligt i alla fall det här med Fadern, Sonen och Den Helige Ande”.

-Men tänk på vatten. Det kan bestå av flytande vatten. Det kan vara is - och det kan vara ånga. Men det är vatten i alla fall, menade Anton och drog några exempel till.

Vi var med en stund vid ett av passen och konstaterade att det är ett härligt gäng konfirmander som träffas. Man verkar trivas bra tillsammans och samspelet mellan lärare och konfirmander kändes väldigt bra. Just när vi var med inledde Anton Karlsson med ett starkt personligt vittnesbörd inför ett gäng som verkligen lyssnade.

Anton berättade om en tuff uppväxt, som för hans del innebar många sjukhusbesök, samt att han under gymnasietiden kände sig nedstämd. Trots att han var med i en kyrka och trots att han kunde berätta för andra om sin tro, så kunde han inte förmå sig själv att tro att också han kunde bli älskad. Men så kom en dag då det vände. Han fick klart för sig att det som han sa till andra, faktiskt också gällde honom.

-Mitt liv gick åt ett annat och ljusare håll. Och nu har jag bland annat fått jobba i många länder på missionsfält och besökt ett stort antal länder, trots att det fanns en tid då jag inte alls trodde det var möjligt.

Innan Anton hade sitt undervisningspass sammanfattade han: -Våg tro att Gud älskar var och en mer än vi någonsin kan fatta. Guds förmåga att älska är helt enkelt enorm.

Man kunde nästan hört en knappnål falla under Antons vittnesbörd.

KÄNNS BRA

Att få konfirmeras, att få veta mer om Gud och om tron, att få inspirerande undervisning och livsberättelser i lagom portioner kommer att prägla konfirmandundervisningen som leds av Sara Bondesson och Martin Olofsgård samt Suave Chhetri.

-Det är ett väldigt positivt gäng att jobba med. De är lyssnande, intresserade och mycket roliga att ha med att göra, kommenterar Sara och Martin.

En intensiv period och många träffar väntar innan det hela är klart. Man skall plugga, man skall utbyta erfarenheter och man skall så småningom åka på ett slags läger tillsammans. Just nu känns det som om hela gänget är mycket väl motiverade. Även om Theo efterlyste lite flera mackor.