Sara och Anton förstärker ”det himmelska laget”

Det är i varje fall en förhoppning att Missionskyrkan i Nässjö får spela för ”det himmelska laget” och bidra till att göra Jesus Kristus känd både i närområdet och ut över hela vår värld. Viktiga kuggar i det arbetet i höst och framöver är Sara Bondesson och Anton Karlsson. Apropå att spela i lag har Sara lirat både fotboll och vollebyboll. Anton har varit en hejare på tennis och sysslat med vindsurfing. Men nu kommer man att agera i matcher för Guds rike i stället. Sara som konfirmationsledare och Anton som vikarierande ungdomspastor.

Sara,28, kommer att ha en 15-procentig tjänst där hon deltar som konfirmandledarejobbet med pastor Martin Olofsgård. Konfirmationen genomförs i samverkan mellan Missionskyrkan samt Alllians- och Baptistförsamlingen i Nässjö.

Sara är en kvinna med rejäla erfarenheter i bagaget och uppenbarligen inte rädd för utmaningar. Hon har gått tre år på den teologiska utbildningen ALT (akademi för ledarskap och teologi). Sara är född i Växjö och uppväxt i Ekenässjön. Hon har också verkat inom evangelisationsuppdraget Apg29 och besökt Ecuador samt gjort två perioder i Indien.
Det har inneburit att arbeta med hjälparbete i slummen och evangelisera där de rätta förutsättningarna finns.

Som om detta inte vore nog har hon i omgångar jobbat på företag.
-Intressant och lärorikt det också. Jag har jobbat tvåskift med att förpacka skjutdörrar på ett företag under en period. Vid ett annat tillfälle var jag på ett annat företag. Då var det grejer till skyltfönster som skulle förpackas på lämpligt sätt. Det har varit nyttigt att vara ute i arbetslivet.

Utöver uppdraget med koppling till konfirmanderna arbetar hon som vikarie inom äldrevården. Hur hennes framtid ser ut när det uppdraget är genomfört återstår att se. Sara är inte det minsta orolig. Hon känner att Gud har öppnat dörrar och kommer säkert att göra det igen. Närmast kommer hon från studierna i Göteborg.

Under den tid hon arbetade i Ecuador lärde hon känna Mirjam Tågerud från vår församling. Nu håller hon på och bygger upp ett hyggligt nätverk i Nässjö.
-Det blir jättespännande att jobba med konfirmanderna. Inte är det någon stor grupp, men poängen med det är ju att man kommer närmare varandra. Jag ser med glädje och tillförsikt fram mot uppdraget.

IBLAND HAR DET VARIT TUSENTALS…

Anton Karlsson,28, som går in som vikarierande ungdomspastor har rik erfarenhet av att jobba för Guds rike. Det har han hållt på med sedan 20-årsåldern. Variationen har varit stor. Ena veckan kan han ha inspirerat en mindre ungdomsgrupp och veckan därpå kan han i jobbet för organisationen Gå Ut Mission fått predika i exempelvis Bangladesh inför tusentals lyssnare. Men det ena utesluter inte det andra.

När vi funderar över vad Anton tänker göra med den halva tid som han förhoppningsvis ”får över” så är han inställd på att jobba ideellt för Gå Ut Mission.
-Jag har visserligen gått en fin utbildning på Träcentrum i Nässjö och skulle säkert kunna få jobb inom möbelsektorn, men just nu känner jag att det är meningen att jag skall arbeta på det här sättet, berättar Anton.

Anton betonar att han kommer inte och ”tar över” ungdomsverksamheten i församlingen. Det är tänkt att hans uppgift skall vara att utgöra ett stöd och att vara ett bollplank där behoven finns. Dels blir han ett stöd för vår församlingsföreståndare, dels för ledare i olika uppgifter - och för de människor han möter.

-Jobbet kan delvis handla om att hjälpa människor att hitta sin plats i församlingen. Församlingen består ju av medlemmar med en rad goda egenskaper. Det känns väldigt stimulerande att få hjälpa till

Det finns naturligtvis en hel del ytterligare tankar och funderingar. En av dessa går ut på att utveckla det som kallas Mötesplatsen.

Anton har utbildat sig på folkhögskola, läst kurser i teologi, jobbat som församlingsplanterare, varit med i Gå Ut Missions arbete över hela världen och arbetat i församlingar, senast på Hönö. Han kommer ursprungligen från Vaggeryd. En man som ingalunda är lastgammal men med stor erfarenhet och ett härligt engagemang för Guds rike.