Församlingsdag med mersmak. En dag med glädje och goda tankar.

Att åka på en församlingsdag är att få en dag då man ”laddar batterierna” och får umgås med medlemmar. Det blir tid för goda tankar och goda samtal. Precis så blev det även denna gång när församlingsdagen ännu en gång var förlagd till Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa.

Annika Gustafsson samt Malin och Kjell Hammarborg hade gjort ett kanonjobb.

Vi drog iväg i buss och förärades kaffe vid ankomsten. Sedan hade vi ett gemensamt pass under ledning av Els-Marie Lindholm, specialpedagog, boende i Hjo. Els-Marie och Malin gav exempel på bra och mindre bra bemötande. Därefter fick vi själva praktisera vilket var nyttigt. Vi blev också indelade i fyra grupper i förhållande till några svar som vi fick ge på olika frågor. Helt klart ett nyttigt ”träningspass” för oss alla där det blev både kommunikation och inspiration.

FRÄLSARKRANSEN

Efter lunchen tog Kjell Hammarborg med oss på en vandring under temat Pärlor för livet. Förre linköpingsbiskopen Martin Lönnebos frälsarkransen har funnits i 20 år. Det är en krans med små pärlor som utgör ett hjälpmedel för den dagliga bönen och trons vandring. På Liljeholmens folkhögskola är en särskild promenadslinga upprättad. Man kan stanna till vid olika pärlor för bön, bibelläsning och samtal. Det blev ett mycket uppskattat inslag under glittrande sjön i bakgrunden

Det blev också utrymme för ett antal lättsamma inslag och tävlingar.
Strax före 18 var vi hemma igen – med en god portion inspiration i bagaget.

Titta på bilder från dagen här.