Inspirerande och trosviss ”resa” på väg mot Afrika

Det här skall bli inspirerande att följa, hoppas församlingens ordförande PeO Östlund och ledde sedan i förbön för hela familjen. Fr v Jan Ove, Kornelia, Jonathan, Ferdinand, Elin samt pastor Erling Andersson och församlingens missionär Emanuel Bratt. Till höger Missionskutskottets Ola Sundberg.

Det har tagit sin rejäla tid, men nu känner familjen att nu är det tid för dem att flytta till Afrika. Söndagen den 9 april genomfördes en inspirerande gudstjänst där ”Missionskyrkans nya missionärer” var på plats och presenterades.

I bifogat filmklipp berättar Jan Ove  om de utmaningar och möjligheter som familjen står inför. Man ser också goda möjligheter för personer från församlingen i Nässjö att komma och hjälpa till på platsen, för kortare eller längre tider.

Ola Sundberg från Missionsutskottet presenterade detta spännande projekt som församlingen kommer att få höra mer och mer om.

Åhörarna förstod på Jan Oves predikan och information att vem som helst faktiskt kan bli missionär – men att man har olika roller att spela. Själv hade han från början ingen som helst kontakt med kristen verksamhet, men en god väns sätt att leva medförde så småningom att han fick möta ett helt nytt liv.

–Så tack vare den vännen så står jag här i dag. Man skall aldrig ge upp, summerade Jan Ove.

Hela familjen som består av Jan-Ove och hans fru Elin samt barnen Ferdinand 14, Kornelia 12 och Jonathan 7 omslöts i förbön. Det finns också indirekta kopplingar till både församlingens föreståndare Erling Andersson, kring ordförandefamiljen Östlund och kring flera andra med familjen – så inspirationen var det inget fel på denna dag.

Vid gudstjänsten medverkade också en nykomponerad kör som sjöng både gospel och stämde in i både läsarsånger och lovsånger. Ett friskt initiativ!

Det blev många goda samtal med familjen efter gudstjänsten.

”Det lilla ljus jag har” – en spännande kör hade premiär.